Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljöministerns hot: ”Ni får gå ut och tvätta gatorna!”

Publicerad: 16 april 2013, 08:56

Stockholm är en av de städer som överskrider EU:s gränsvärden för stora partiklar. Om luften inte blir bättre i år kan böterna från EU hamna på mångmiljonbelopp.


Ämnen i artikeln:

EuLena Ek

– Hjälper inget annat får ni gå ut och tvätta gatorna fyra gånger om dagen, värdena måste ner, sa miljöminister Lena Ek (C) igår till de ansvariga politikerna i de städer som överskrider EU-normerna.

Inom ett år säger miljöministern att hon hoppas att arbetet med dubbdäcksavgifter ska vara färdigt. Om det blir så tror Stockholms miljöborgarråd Per Ankersjö ( C) att man kanske kan klara EUs miljönormer.

En studie från Karolinska institutet visar att spädbarn som utsätts för höga luftföroreningar löper en fördubblad risk att få pollenallergi vid fyra års ålder. De ökar också risken för sämre lungfunktion. Föroreningarna, och de partikelhalter forskarna har studerat ligger under EU:s gränsvärden.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

EuLena Ek

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News