Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljön inte viktigast i affären

Publicerad: 20 mars 2015, 13:16

Pengar tycks väga tyngre än miljön när staten säljer Vattenfall. Det framgår i en intervju som Dagens Industri gjort med näringsminister Mikael Damberg (S).


Ämnen i artikeln:

KolPolitikVattenfall

– Det måste vara affärsmässigt, säger Damberg i artikeln i DI där flera analytiker bedömer att en affär kring energijätten nu är nära.

Miljöpartiet gick till val på att få ett slut på brunkolet. Samtidigt har statsminister Stefan Löfven (S) sagt att regeringens försäljning av Vattenfall inte får bli en "dålig affär" utan att den "måste ske på marknadsmässiga villkor".

Både från Polen och Tjeckien finns intresse för Vattenfall, vilket skulle kunna innebära att det blir en ”brunkolsaffär”, som DI uttrycker det.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) tycker att "frågan är alldeles för tidigt väckt" om han kan köpa att det blir en polsk eller tjeckisk ägare som fortsätter utvinna brunkol.

Ola Söderlund

Ämnen i artikeln:

KolPolitikVattenfall

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.