Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Miljoner till entreprenörskap i högskolan

Publicerad: 10 Maj 2011, 06:59

Det behövs mer entreprenörskap i högskolan. Det menar Tillväxtverket som fördelar nära fyra miljoner kronor mellan Drivhuset och Student Business Challenge.


”Entreprenörskap i tidiga skeden är viktigt för att främja tillväxt”, skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande. På uppdrag av regeringen fördelar myndigheten fyra miljoner kronor för att främja entreprenörskap vid landets högskolor och universitet.

Två miljoner kronor går till Drivhuset som hjälper studenter att starta och driva företag. Med pengarna ska antalet kontor utökas i landets norra delar. 1,8 miljoner kronor går till SBC, Student Business Challenge som ska använda pengarna fö ratt stötta uppbyggnaden av verksamheten.

– Tillväxtverket har en tydlig roll att öka mångfalden och förändra attityder till företagande. Drivhuset och Student Business Challenge driver framgångsrika koncept. Det här blir en del i en mer långsiktig satsning på högskole- och universitetsstudenter som vill starta och driva företag, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet i en kommentar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.