Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljonvite för Ekfors Kraft

Publicerad: 13 september 2010, 04:03

Energimarknadsinspektionen drar åt tumskruvarna ytterligare på Ekfors Kraft. Utöver begäran om tvångsförvaltning föreläggs nu skandalbolaget vite på 1 miljon kronor – per vecka.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Energimarknadsinspektionen, EI, har förelagt Ekfors Kraft ett vite på 1 miljon kronor per påbörjad vecka. Bakom EI:s föreläggande ligger att Ekfors Kraft 6 septemper stoppade el till två skolor och två vattenverk. Det meddelar Energimarknadsinspektionen.

– Efter att ha försökt förmå parterna att fivilligt lösa situationen kan vi konstatera att förutsättningar för det saknas. För att säkra kommuninvånarnas tillgång till viktiga samhällsfunktioner har vi därför förelagt Ekfors Kraft att omedelbart återinkoppla elen, säger Göran Morén, chefsjurist på Energimarknadsinspektionen i en kommentar.

De anläggningar som blivit strömlösa är Mattila norra pumpstation, Karungi vattenverk, Karungi skola och Korpikylä pumpstation i Haparanda.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.