Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljöpartiet har störst förtroende i klimatfrågan

Publicerad: 17 oktober 2013, 10:56

En ny Sifoundersökning visar att Miljöpartiet är det parti som har överlägset störst förtroende hos svenskarna när det kommer till klimatfrågan.


En ny Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander visar att fler än fyra av tio svenskar, 42 procent, känner störst förtroende för Miljöpartiet i klimatfrågan. Partiet kommer därmed långt före tvåan – Moderaterna – som har åtta procent av svenskarnas förtroende. Sex procent av svenskarna har högst förtroende för Socialdemokraterna och bara fyra procent för Centerpartiet som vill vara regeringspartiernas gröna röst.
– Det är svårt att förstå att övriga partier låter Miljöpartiet dominera så fullständigt i klimatfrågan, i synnerhet när mycket tyder på att klimatet kan bli en viktig valfråga 2014. Centern behöver utveckla en mer offensiv klimatpolitik och försöka bryta Miljöpartiets förtroendeövertag bland väljarna i klimatfrågan, säger Jessica Henryson som är klimatexpert på Westander.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.