Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljörörelsen lämnar COP 19

Publicerad: 21 november 2013, 13:17

Vid klimattoppmötet, COP 19, har flera internationella miljö- och solidaritetsorganisationer lämnat FN:s klimatförhandlingar i protest.


Jordens Vänner är en av de organisationerna som har lämnat klimattoppmötet då de bevittnat en upprörande passivitet från flera av industriländernas regeringar.

– Vi finner inget annat alternativ än att lämna klimatförhandlingarna i protest. Oförmågan att inse hur det brådskar är monumental och våra regeringar är fortfarande en värld ifrån att agera för att förhindra en klimatkatastrof, skriver Ian Fiddies och Rebecka Hallencreutz från Jordens Vänner i ett pressmeddelande.

– Regeringarna måste sluta driva en politik som ökar utsläppen, ökar ohållbar utvinning av naturresurser, och ökar klyftorna i samhället, säger Jordens Vänners ordförande Rebecka Hallencreutz.

Flera rörelser som nu har lämnat COP 19 är Friends of the Earth International, PACJA, ITUC, 350.org, WWF, Greenpeace och Oxfam.

Greenpeace skriver i ett pressmeddelande att den polska regeringen har gjort klimattoppmötet till ett skyltfönster för kolindustrin.  De skriver också att bristen på ett gott ledarskap i klimatförhandlingarna är som ett slag i ansiktet på dem som lider på grund av farliga klimatförändringar.

Alexandra Scott

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.