Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljöteknik får eget socialt nätverk

Publicerad: 24 mars 2011, 11:26

Sök finansiering för din innovation, sälj ditt patent eller utveckla ditt nätverk. Sajten Ongreen fokuserar på miljöteknik och vill bli det givna sociala nätverket för branschen.

Ämnen i artikeln:

Miljöteknik

Amerikanska Ongreen lanserade på torsdagen sin sajt med samma namn. Sajten vill bli en marknadsplats för miljöteknik där innovatörer och finansiärer möts och gör affärer. Ongreen.com har befunnit sig i betastadie sedan juni 2010 och har därför hunnit samla på sig ett innehåll. Företaget uppger att det för dagen finns 280 företag från 35 som sammanlagt söker 1,9 miljarder dollar i kapital.
– Vi vet att greentech är här för att stanna och att vi måste anamma grön teknik snabbt. Men det råder brist på information och tydlighet. Investerare vill investera men de vet inte vilken teknologi som är den bästa eftersom miljöteknikbolag inte är så lätta att förstå, säger sajtens grundare Nikhil R. Jain till Thenextweb.com.

Sajten
består av tre huvuddelar. Den första är Deals där entreprenörer söker pengar till sitt företag. Med hjälp av ett sökverktyg kan investerare filtrera fram intressanta affärer utifrån exempelvis vilket stadie företaget befinner sig, sökt belopp, land eller teknikområde.

På Patents
kan innovatörer och företag publicera patent de vill sälja eller licensiera ut. Intresserade kan utvärdera patenten på sajten.

Den tredje delen, Experts, är en community där teknik- och affärsfolk kan erbjuda kunskaper och söka samarbetspartners samt göra sig själva tillgängliga för mentorskap eller anställning.

Ongreen har bland annat inlett ett samarbete med University of Michigan och med Joint US-China Collaboration on Clean Energy, JUCCCE, vilket möjliggör kinesiska investeringar vid amerikanska universitet mot utbyte av delad rätt till de immaterialrättsliga tillgångar investeringarna leder till.
– Kina har en lucka mellan deras önskan att spara energi och minska utsläppen, och deras kapacitet att ”bli gröna” så snabbt som de bygger, säger Peggy Liu, medgrundare av JUCCCE, till Thenextweb.com.

Planen
är att inleda samarbeten med fler lärosäten, skriver Thenextweb.com. När Teknik360 testar Ongreen.com har några svenska företag ännu inte försökt söka kapital via sajten.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev