Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Miljötoppmöte i Stockholm idag

Publicerad: 26 juni 2014, 09:47

Näringslivets och inte minst finanssektorns roll står i centrum för intresset när forskningsprojektet New Climate Economy håller seminarium i Stockholm idag.


Johan Kuylenstierna, vd på SEI (Stockholm Environmental Institute) kommer att och leda diskussionen.
– Det kommer att vara ett visst fokus på finanssektorn. Det gäller att se hur de stora kapitalflödena och pensionsfonderna kan göra något positivt i omställningen, genom sina investeringar, säger Johan Kuylenstierna till Miljöaktuellt.

New Climate Economy är ett svenskinitierat projekt som utreder omställningen till ett fossilsnålt samhälle och som ska rapportera resultatet på ett FN- möte i New York i september. Rapporten kommer bland annat att redovisa investeringar som både genererar ekonomisk tillväxt och positiva effekter på hälsa och livskvalitet.

Som ett led i arbetet har miljöminister Lena Ek och finansmarknadsminister Peter Norman bjudit in representanter från näringslivet att diskutera innehållet i rapporten. Många av deltagarna på dagens seminarium kommer från finanssektorn och AP-fonderna.
– Näringslivet är nyckel i mycket av innovationsarbetet och i den omställning som måste till i energisektorn, för transporter, jordbruk och stadsplanering, säger Johan Kuylenstierna.

Rapporten har ett internationellt fokus men rekommendationerna ska vara relevanta på nationell nivå, berättar Johan Kuylenstierna.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev