Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Miljövinster inte nog för videokonferens

Publicerad: 3 November 2009, 07:33

Många tvekar fortfarande inför kostnaderna för videokonferens. Inte ens miljövinsterna lockar tillräckligt mycket. Men nu finns hjälp.


Med e-boardingkort från Tandberg kan vem som helst vara med på ett videomöte i HD. Det är gratis.

Kampen om kunderna är fortfarande hård och priserna på videomötesutrustning sjunker inte snabbt nog för att företagen ska falla i farstun, trots miljövinsterna. Nya grepp måste till och ett sådant är Tandbergs FreeFly.

FlyFree syftar till att ge affärsresenärer en chans att gratis få uppleva kraften och möjligheterna med HD-videokonferenser, samtidigt som man sparar pengar, miljö och tid.

De som vill delta i programmet kan registrera och boka ett videomöte via nätet. När en bokning har bekräftats skickas ett e-boardingkort ut med bokningsdetaljer. Videomötet sker sedan på något av Tandbergs kontor, som finns i 45 länder världen över.

Filmbolaget Warner Bros var först ut i världen att nyttja FlyFree för ett möte mellan 50 kollegor och samarbetspartners som ringde in från 10 olika platser. Ett möte i denna storleksordning kan kosta upp till 50.000 dollar i resekostnader (direktörer reser tydligen dyrt) och över 1000 timmar i förlorad produktivitet. Dessutom möjliggörs en bättre balans mellan yrkesliv och fritid och minskade koldioxidutsläpp. I genomsnitt har Tandbergs kunder kunnat spara över 30 procent i resekostnader det första året och investeringen i videokonferensutrustningen har betalat sig inom 6 månader.

Men det gäller att få folk att ta till sig detta. Nu finns en chans att prova på utan att behöva betala för nöjet.

Läs mer på: http://www.tandbergapac.com/flyfree/en

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.