Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Minister ska titta närmare på rapporteringskrav för AP-fonderna

Publicerad: 3 november 2014, 11:19

Den nya finansmarknadsministern Per Bolund (MP) ska titta närmare på att införa ett krav på AP-fonderna att utsläppsrapportera.


Ämnen i artikeln:

MiljöaktuelltPer BolundPeter Norman

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 3 november.

Den nya finansmarknadsministern Per Bolund (MP) ska titta närmare på att införa ett krav på AP-fonderna att utsläppsrapportera. Det säger han i ett mejlsvar till Miljöaktuellt.

I början av september rapporterade Miljöaktuellt om att Fjärde AP-fonden ska börja rapportera hur stora koldioxidutsläpp dess aktieportfölj bidrar till. Premiär blir det i fondens årsredovisning för 2014, som publiceras i februari nästa år.

Dåvarande finansmarknadsminister Peter Norman (M) har också varit inne på detta spår. I slutet av augusti uppmanade han i en debattartikel i Dagens Industri AP-fonderna att börja rapportera sina utsläpp. Men Mats Andersson, vd på Fjärde AP-fonden, vill att regeringen ska införa krav på utsläppsrapportering.

När Miljöaktuellt ställer frågan ”Hur ställer du dig till ett sådant krav på AP-fonderna att utsläppsrapportera?” svarar Per Bolund så här:
”Det är viktigt att det blir enkelt att göra klimatsmarta investeringar och det är något som jag kommer att titta närmare på. Fjärde AP-fondens initiativ är välkommet och jag tycker det är väldigt intressant.”

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.