Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Minskade utsläpp och ökad lönsamhet – är det möjligt?

Publicerad: 1 juli 2015, 04:23

En nyckelfråga i utvecklingen av klimatneutrala godstransporter är att skala upp och realisera miljöeffektiva lösningar. Lönsamhet är en förutsättning. Vad krävs från politiken för att våga satsa klimatsmart?


Samarbetsprojektet Klimatneutrala godstransporter på väg (KNEG) arbetar för att halvera klimatpåverkan från en typisk svensk godstransport på väg. Vi som är medlemmar i KNEG menar att framtidens transportlösningar finns inom räckhåll – trots det står politisk vision och verklighet långt ifrån varandra. Vad krävs från politiken för att realisera och implementera effektiva åtgärder för en minskad klimatpåverkan av godstrafik? Vi kan – vill ni? På seminariet presenteras dagens och morgondagens lösningar för klimatneutrala godstransporter och avslutas med ett panelsamtal med ledande politiker och mingel.

Talare:

Lars Nilsson, Trafikverket. Helene Samuelsson, Preem. Camilla Slunge Dowling, OKQ8. Göran Danielsson, Sveriges Åkeriföretag. Lars Mårtensson, Volvo Lastvagnar. Monica Jadsén Holm, DB Schenker. Urban Wästljung, Scania. Jens Nilsson, Socialdemokraterna. Emma Wallrup, Vänsterpartiet, Anders Åkesson, Centerpartiet, Mats Landén,WWF, Anders Schröder, Miljöpartiet.

Moderator:

Per Olof Arnäs, Chalmers tekniska högskola

Arrangör: Nätverket KNEG – Klimatneutrala godstransporter på väg

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.