Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Misslyckandet som gett elbusstillverkarna skrämselhicka

Publicerad: 30 maj 2018, 09:54

Foto: Bild: Wikipedia Commons

Staden Los Angeles har fått problem med de elbussar som de köpt in av en kinesisk tillverkare. Nu fruktar flera elbusstillverkare att misslyckandet ska drabba deras försäljning.


Ämnen i artikeln:

ElfordonGrön ItKlimatförändringar

Staden Los Angeles har  fått problem sedan de köpt in ett stort antal elbussar från den kinesiska elbusstillverkaren BYD. De bussar som levererats har inte levt upp till stadens förväntningar. Bland annat har batterierna haft betydligt sämre körtid än vad som uppgivits. Bussarna ska även ha varit svåra att starta.

Det största problemet uppges dock vara att bussarna inte klarar branta backar. Efter fem månaders användning blev problemen så omfattande att lokaltrafiken beslöt att ta elbussarna ur trafik. Misslyckandet har väckt oro hos andra elbussproducenter och nu har en artikel i Los Angeles Times gjutit olja på elden.

En av de som kritiserat artikeln är tillverkaren Proterra som anser att rubriken ger intryck av att alla elbussmärken har samma problem. För att visa att deras bussar klarar branta backar har Proterra kört upp en buss bland skidanläggningarna i bergen i Park City, Utah. Det rapporterar Greentech.

Lina Rosengren

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News