Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Mobila turbiner kan följa vinden

Publicerad: 6 oktober 2010, 05:15

Vad sägs om ett mobilt vindkraftverk, som enkelt kan flyttas dit vindarna är som bäst? Mobile Wind Turbine gör det möjligt att producera grön energi i princip varsomhelst – så länge det blåser.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Det mobila vindkraftverket är ritat av Pope Design, och kan snabbt transporteras till platser där det behövs energi. Med andra ord kan allt från rockfestivaler till katastrofområden erbjudas grön el på plats.

Turbinen är fäst på en hybridbils flak, och här kommer det fina – bilen kan drivas med hjälp av sin egen vindenergi! Saknas det vind och batteriet är tömt så är det bara att slå på en dieselgenerator, så det finns ingen risk att fordonet fastnar (så länge man inte gör slut även på dieseln, såklart).

Med den smarta designen, som liknar Thunderbirds räddningsfordon, kan man enkelt resa det tvådelade turbintornet som är tillverkat av lätt termoplast. När tornet höjs fälls stödben ut för att garantera stabiliteten.

Tänk er själva vad en hel flotta av sådana här fordon skulle kunna uträtta!

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News