onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Modejätten satsar 1 miljon euro på hållbarhet

Publicerad: 25 augusti 2015, 06:40

I dag lanserar H&M Conscious Foundation tävlingen Global Change Award. Den går ut på att finna tidiga innovationer som kan sluta kretsloppet inom modeindustrin.

Ämnen i artikeln:

H&M

– Drastiska förändringar behövs för att skydda jordens klimat, ekosystem och naturresurser – för vår egen framtid. Vi har redan i dag mycket av den kunskap och teknik som behövs för att lyckas. Som en stor konsumentsektor spelar modeindustrin en nyckelroll i en hållbar framtid och jag ser Global Change Award som ett viktigt initiativ i den här förändringen, säger Johan Rockström, chef för Stockholm Resilience Centre och en av experterna i juryn för Global Change Award, i ett pressmeddelande. 

I februari 2016 kommer fem vinnare koras, som tillsammans får dela på 1 miljon euro och en innovationsaccelerator under ett år.

– Banbrytande, omvälvande idéer kan komma från vem som helst, så tävlingen är öppen för alla. Global Change Award siktar på att varje år hitta de mest djärva idéerna som verkligen kan göra skillnad. Jag är också nyfiken på hur modeindustrin som helhet kommer att ta sig an utmaningen i att sluta modets kretslopp, säger Karl-Johan Persson, ledamot i H&M Conscious Foundations styrelse och vd för H&M.

Läs mer om tävlingen här. 

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev