Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Monsanto ger upp GMO-försäljning i Europa

Publicerad: 3 Juni 2013, 10:30

Kemijätten Monsanto har tröttnat på det gmo-fientliga Europa och lägger nu ner försöken att introducera gmo-grödor på flera ställen i Europa.


TT-Reuters rapporterar att Monsanto nu lägger ner försäljningen av genmodifierade grödor på flera ställen i Europa. Monsanto uppger att de istället tänker fokusera på länder som är mer välvilligt inställda till gmo.
– Vi kommer bara att sälja genmodifierade fröer där det finns brett stöd från bönderna, brett politiskt stöd och ett fungerande regelverk, sade Monsantos talesperson Thomas Helscher på fredagen, enligt TT.

Monsanto släpper ändå inte Europa helt och man anser att det fortfarande finns möjligheter att sälja gmo i Spanien och Portugal.

Förra året berättade Miljöaktuellt att också den tyske kemijätten BASF gav upp sin satsning på genmodifierade stärkelsepotatisar i Europa. Också BASF meddelade att man istället valdet att fokusera på mer välvilliga marknader.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.