Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Morphic bland de snabbaste i Europa

Publicerad: 26 november 2008, 10:43

Karlskoga-företaget rankas som det fjärde snabbast växande teknologibolaget i Europa.


Morphic kommer på fjärde plats i Deloitte-tävlingen Technology Fast 500 EMEA. Revisions- och konsultbolagets tävling pekar ut de 500 snabbast växande teknologibolagen i Europa.

– Det är jättekul, det är ett bevis för att cleantech nu verkligen har kommit in och blivit en betydande marknad att räkna med, säger Johannes Falk, ir-chef på Morphic.

Den kompletta listan över vinnarna har i skrivande stund inte offentliggjorts men enligt Johannes Falk är vinnaren ett företag inom it och mjukvarudesign.

– Och nu har vi brutit oss in. Jag tycker det är anmärkningsvärt att ett energiteknologibolag inom cleantech kommer på fjärde plats, säger Johannes Falk.

Priset i tävlingen består främst av erkännandet.

– Och så fick vi en liten glasplakett, det är ju alltid något, säger Johannes Falk.

Morphic har tidigare utsetts till bland annat en av tolv klimatentreprenörer som skulle kunna utvecklas till en svensk exportsuccé och samtidigt bidra till en drastisk minskning av koldioxidutsläpp. Bakom det konstaterandet står WWF, världsnaturfonden. Morphic finns dessutom med på amerikanska energimyndighetens "One Big Thing"-lista över intressanta miljöbolag. Företaget har även fått Centerpartiets miljöpris.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev