Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Motionsskrivbordet är här

Publicerad: 12 Januari 2015, 12:30

Är du en av dem som lovat att träna mer under 2015 men har svårt att hinna med gymmet? Nu är lösningen här, med ett skrivbord som hjälper dig att hålla vikten.


Ämnen i artikeln:

Ford

OfficeIQ har sensorer i stolar och skrivbord som trådlöst kommunicerar med varandra och som sen talar om för dig när du bör stå upp på jobbet och när du ska sitta ner för att maximera din förbränning av kalorier.

Enligt Jack Signal på Tome kan det här hjälpa till i jakten på den perfekta vikten. OfficeIQ är Jack Signals senaste projekt och han har tidigare bland annat samarbetat med bilföretaget Ford dit han sålde sin förra startup Livio.

Allting kan kopplas ihop med din telefon där du kan se bland annat hur länge du har suttit ner, hur länge du har stått upp, hur många kalorier du bränner och vilken höjd ditt skrivbord har. OfficeIQ talar naturligtvis även om för dig när det är dags att byta från stående till sittandes och tvärt om.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Ford

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.