tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Motorsporten ställer om – med hjälp av skidbranschen

Publicerad: 3 juni 2019, 10:39

Foto: Skistar

Flera företag är med och utvecklar eldriven motorsport. Medan Skellefteå Kraft utvecklar snabbladdning för en racingbana satsar SkiStar på en elmotorcykelupplevelse i en skidbacke.


Pernilla Strid

pernilla.strid@aktuellhallbarhet.se


Skellefteå Kraft samarbetar sedan i höstas med racingteamet PWR racing, som tagit fram en eldriven tävlingsbil. Nu har elbolaget ingått ett partnerskap med Drive Center Arena i Fällfors för att utveckla en mycket snabb laddning för eldrivna bilar, något som krävs för att genomföra racingtävlingar med elbilar. Till att börja med etableras två snabbladdare på arenan som kan kan möta behoven för event, fordonslanseringar och tester.
”Vi vill gå i täten för framtidens energiförsörjning och vara en del av den hållbara samhällsomställning vi står inför. Elektrifieringen av transportsektorn är mycket viktig för att vi ska nå de mål som satts upp både för koldioxidutsläpp och för energisektorn, säger Patrik Grantås, affärsområdeschef marknad vid Skellefteå Kraft.

Samtidigt i skidbacken Hammarbybacken i Stockholm lanserar skidsemesterföretaget Skistar en ny upplevelse som inte bygger på snö.
”Lanseringen av den svenska elektriska offroad motorcykeln CAKE Kalk och den specialanpassade banan från toppen av Hammarbybacken har visat sig vara en succé redan från start”, skriver Skistar i ett pressmeddelande och konstaterar att Hammarbybacken nu kan stoltsera med ”ett stort antal aktiviteter under sommarsäsongen för den som söker en aktiv livsstil i huvudstaden”.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev