Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

MP: Okej att behålla kolkraft

Publicerad: 7 maj 2015, 05:09

Partiets kompromiss blottas i en motion, skriver Altinget.


Ämnen i artikeln:

EkonomiKolkraftMiljöpartietPolitikVattenfall

Så här är planen: Miljöpartiet vill inte att något kolkraftverk säljs, men partiet kan i nödfall gå med på en försäljning av Vattenfalls kolkraft under villkoret att energijätten då behåller ett av kolkraftverken och med tiden stänger det.

Bakom motionen står Linus Petterson, Miljöpartiet i Eskilstuna, och fem andra partimedlemmar på riksnivå, berättar Altinget, som konstaterar att det är oklart hur övriga partimedlemmar ställer sig till den kompromissen, vilket lär uppenbara sig på partikongressen i juni.

– Som parti är vi ganska enigt att vi ska göra det som är bäst för miljön. Jag tror det är bra för våra väljare att det blir tydligt vad MP tycker, säger Linus Petterson i artikeln.

Han tycker förvisso att det är ”olyckligt” för klimatet om kolkraften säljs, men samtidigt måste MP inse, menar han, att partiet nu ”är en del av regeringen”.

Lisa Nordin, energipolitisk talesperson för Miljöpartiet, deklarerar att en affär kring kolkraften godkänns ”om det finns en tydlig klimatvinst”, som hon uttrycker det.

Läs mer här.

Ola Söderlund

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.