torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Musikkanalen MTV lyckas bryta Obamas tystnad om klimatet

Publicerad: 29 oktober 2012, 09:34

Klimat- och miljöfrågorna har lyst med sin frånvaro i den amerikanska presidentvalskampanjen. Men musikkanalen MTV lyckades till slut få Barack Obama bryta sin tystnad om klimatet. Se Obamas ställningstagande här.


JR

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Barack Obama har visserligen konstaterat att "klimatförändringen inte är någon bluff". Men i övrigt har han inte haft mycket att säga om vare sig klimatet eller miljön i sin pågående kampanj för att väljas om till amerikas president – världens mäktigaste position.

Motkandidaten – republikanernas Mitt Romney – har visserligen om möjligt varit ännu tystare om klimatfrågorna. Faktum är att ordet klimat inte finns med någonstans i det kampanjmaterial som har kommit ut – och Romney själv har valt att inte prata om det över huvud taget.

Tystnaden kring klimatet i presidentvalskampanjen har faktiskt varit så påtaglig att amerikanerna börjat protestera. Något som kanske inte är konstigt med tanke på att landet upplevt extremväder i alla dess former den senaste tiden – inte minst vårens och sommarens rekordvärme och rekordtorka. I kampanjen Climate Silence kräver väljarna därför att presidentkanditaterna börjar tala om klimatet.

Och i lördags så valde till sist Barack Obama att ta bladet från munnen i klimatfrågan. Märkligt nog skedde det på musikkanalen MTV  då presidenten intervjuades av Sway Williams. Se Barack Obamas ställningstagande för klimatet här:

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev