onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Myndighet lovade 19 miljoner som inte finns

Publicerad: 26 mars 2012, 07:49

Ung miljömyndighet får kritik efter granskning av riksrevisionen.

Ämnen i artikeln:

Havs- Och VattenmyndighetenRiksrevisionen

Efter Havs- och vattenmyndighetens sex första månader får deras årsredovisning stark kritik av Riksrevisionen, som anser att den "innehåller flera väsentliga felaktigheter":

- Ledningen för myndigheten har inget underlag som backar upp deras uttalande i årsredovisningen om den interna styrningen och kontrollen.
- Drygt 30 miljoner har bokförts som immateriell tillgång utan att det finns redovisat om detta är en immateriell tillgång eller inte.
- Myndigheten skriver i årsredovisningen att de har 17,6 miljoner mer i oanvända bidrag än vad de faktiskt har (delar av dessa miljoner är skuld till annan myndighet)
- Man redovisar drygt 19 miljoner kronor för kommande utbetalningar, pengar som man inte har fått och inte heller kommer att få av regeringen.

Björn Risinger, generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten tar allvarligt på kritiken och säger i ett pressmeddelande att de vet om sina brister och har inlett förbättringsinsatser. De 19 miljoner som inte finns kommenterar han såhär:
‒ Att vi överskridit gränsen är vi väl medvetna om. Det beror framförallt på att vi fick sena besked under hösten vad gäller vilka belopp som var uppbundna redan före myndighetens start. Så snart vi insåg detta ansökte vi hos regeringen om en utökad anslagsram men fick avslag. Det är därför naturligt att vi får kritik på den punkten, säger Björn Risinger.

Jesper Gunnarsson

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev