Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Myndighet utvecklar app för sjöfolk

Publicerad: 3 mars 2011, 09:45

Det drar ihop sig till båtsäsong. Lagom till det har Sjöfartsverket utvecklat en mobil-app med information om vindstyrka, vindriktning och vattenstånd.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Sjöfartsverket har utvecklat en vind- och vattenttjänst för mobilen i form av en app. Via appen får användaren information om vindstyrka, vindriktning och vattenstånd i de svenska farvattnen. Uppgifterna ges i realtid och baseras på ett 60-tal mätstationer runt kusten samt i Vänern.

Informationen har sedan förra året funnits på Sjöfartsverkets webbplats och enligt myndigheten givit ett positivt gensvar från båtlivet. Tjänsten har efterfrågats i mobilen. Appen är utvecklad för både Iphone och Android-baserade telefoner. På Sjöfartsverket räknar man med att appen finns tillgänglig i början av maj, kanske redan i april. Det exakta lanseringsdatumet är oklart till följd av Apples valideringsprocess för nya appar i App Store.

Appen kommer att förhandsvisas i Sjöfartsverkets monter på mässan Allt för Sjön som hålls i Stockholm 5 till 13 mars. Montern finns på plats C09:39 och visningen hålls 11.30.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev