Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Myndigheter nonchalerar vindkraftshatande mångmiljardär

Publicerad: 28 Mars 2013, 08:25

Mångmiljardärens protester hade ingen effekt på myndigheterna som nu ger klartecken till ny vindkraftspark.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpVattenfallVindkraft

För ett år sedan rapporterade Miljöaktuellt om mångmiljardären Donald Trump och hans protester mot ett planerat vindkraftverk utanför den skotska kusten. Trump var upprörd över att de 11 planerade vindturbinerna skulle förstöra utsikten från hans golfbana. I ett uttalande beskrev han den skotske regeringschefen, och tidigare vännen, Alex Salmond som en man som var besatt av den vindteknologi som skulle: ”förstöra Skottlands skönhet”.

Nu rapporterar The Guardian att mångmiljardärens klagomål inte haft någon effekt på de skotska myndigheterna som nu gett klartecken för ett vindkraftverk utanför Aberdeen. Kraftverket kommer att alstra tillräckligt med energi för hälften av ortens hushåll men projektet är också en möjlighet att testa och utvärdera en ny typ av vindturbiner. Anläggningen kommer att byggas av svenska Vattenfall tillsammans med lokala aktörer.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.