Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Näringslivets miljöchefer upplever minskat stöd från vd

Publicerad: 1 februari 2011, 09:19

En ny studie från Näringslivets Miljöchefer visar att miljöcheferna i näringslivet upplever mindre stöd från vd. Allt färre upplever också att de har tillräckligt med resurser för att utföra sitt arbete.


Nu är NMC:s stora medlemsenkät färdig. 119 miljöchefer i det svenska näringslivet har svarat på en rad frågor om hur de upplever sin situation på jobbet. Och resultaten visar både på positiva och negativa trender.

På den positiva sidan hör att det idag är fler som har miljö- och hållbar utveckling som heltidssysselsättning och att majoriteten av de som svarat känner sig nöjda med sin situation.

På den negativa sidan finns det faktum att det finns de som upplever frustration och hopplöshet i sin arbetssituation. Enkäten som görs för elfte gången visar bland annat att stödet från vd upplevs ha minskat sedan den senaste enkäten för två år sedan. Det är också färre än tidigare år som ingår i ledningsgruppen och färre som upplever att de har tillräckliga ekonomiska resurser för att kunna arbeta effektivt.

Stödet från vd upplevs ha minskat sedan senaste enkäten 2008. Så här ser det ut idag.

Antalet miljöchefer som ingår i ledningsgruppen har minskat drastiskt jämfört med tidigare års enkäter.

Så här har miljöchefernas utmaningar förändrats genom åren.

Läs mer om situationen för miljöcheferna i näringslivet i magasinet Miljöaktuellt nr 2 som kommer ut den 28 februari.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.