Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

NASA föreslås öppna prylbibbla

Publicerad: 10 november 2011, 12:16

En av finalisterna i Obama-administrationens SAVE Award föreslår att NASA samlar sina high tech-manicker i ett slags lånebibliotek för de anställda.


Ämnen i artikeln:

CleantechNasaGreentech

NASA sitter givetvis inne på en hel del högteknologisk utrustning. Men enligt NASA-anställde Matthew Ritsko så är organisationen inget vidare på att hålla ordning på sina resurser. Behöver någon ett speciellt instrument så beställs oftast ett nytt, och när det väl har använts är man dåliga på att följa upp vad som händer med det, skriver Treehugger.

För att undvika onödiga dubbelköp och samtidigt öka effektiviteten i organisationen föreslår Ritsko att NASA öppnar en central enhet som ansvarar för att alla verktyg och instrument lagras och katalogiseras. Sen kan de anställda låna det de behöver, precis som på ett bibliotek.

Ritsko är en av fyra finalister i tävlingen SAVE Award, där statligt anställda har fått lämna in förslag på hur man kan minska de federala utgifterna. Vem som helst kan rösta på alternativen, som finns presenterade här.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

CleantechNasaGreentech

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News