Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nasdaq får grönt index

Publicerad: 28 september 2010, 07:30

Amerikanska börsen NASDAQ presenterar ett nytt index som ska göra det lättare för investerare att följa den gröna ekonomins resultat.


Ämnen i artikeln:

AffärerCsrRiskkapital

NASDAQ OMX Green Economy Index inkluderar företag I 13 olika sektorer, som till exempel förnybar energi, biobränslen, grönt byggande och återvinning. Totalt omfattar indexet 350 olika cleantech-företag, däribland Clipper Windpower, Iberdrola Renovable, Vestas och Veolia.

Fyra versioner av Green Economy Index började beräknas i onsdags (22 september) med ett basvärde på 1000,00, och hade i fredags stigit till 1013,22.
– I övergången från en fossilbaserad ekonomi till en hållbar grön ekonomi fortsätter vi att spela en ledande roll när det gäller att riktmärka de företag och sektorer som utvecklar miljöförbättrande varor och tjänster, säger NASDAQ:s vd John Jacobs i ett pressmeddelande.

Tidigare i månaden lanserade MSCI 23 nya index för att betygsätta företag efter miljömässiga och sociala kriterier. Innan dess har även FTSE, Dow Jones och HSBC startat olika miljöindex, och trenden väntas accelerera ytterligare i och med att den gröna ekonomin växer, skriver BusinessGreen.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

AffärerCsrRiskkapital

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.