Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nasdaq utvecklar hållbara riktlinjer

Publicerad: 10 november 2015, 11:04

Foto: Wikimedia commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NASDAQ_stock_market_display.jpg

De nordiska börserna ska ta fram och stödja hållbara riktlinjer för de företag som finns på börsoperatörens listor


Den här artikeln publicerades den 10 november i Miljöaktuellt Idag.

Under måndagen meddelande Nasdaq att de nordiska börserna stödjer FNs hållbara börsinitiativ, SEE. I ett pressmeddelande skriver Nasdaq att beslutet innebär att man fortsätter arbetet med att utveckla och stödja hållbara riktlinjer för de företag som finns på börsoperatörens listor.

SEE-initiativet lanserades av Ban Ki-moon 2009 och består av en läroplattform där börser, tillsammans med investerare, lagstiftare och listade företag kan uppmuntra hållbara investeringar och transparens.

SEE ligger under FN:s konferens om handel och utveckling, UNCTAD, och i pressmeddelandet skriver UNCTAD:s generalsekreterare Joakim Reiter att Nasdaqs beslut är viktigt eftersom börser har en unik position mellan lagstiftare, investerare och företag när det kommer till att skapa en ny marknadsdynamik som sätter hållbarhet i centrum. I detta arbete är nordiskt ledarskap och stöd är av högsta vikt menar Joakim Reiter.

Läs mer här.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.