Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nästa semestermål – rymden?

Publicerad: 19 Augusti 2011, 11:52

Rymdturism har blivit verklighet för de riktigt, riktigt rika. Nu lanserar ryska Orbital Technologies sin Commercial Space Station (CSS) – med plats för sju hotellgäster.


Ämnen i artikeln:

Rymdturism

Den soldrivna CSS kan bli ett exklusivt semestermål redan 2016. Då planeras den att ligga i en omloppsbana 35 mil från jordens yta, där den ska fungera som en rymdstation för både vetenskapliga uppdrag och kommersiellt bruk, skriver Inhabitat.

Stationen har kapacitet att ta emot sju hotellgäster, som kommer att erbjudas en utsikt utöver det vanliga. De kommer att övernatta i vertikala eller horisontella ”sovsäckar”, som ska hindra dem från att sväva runt inne i kabinen. Dessutom kommer det att erbjudas lite mer lyx än i vanliga rymdfärder – som till exempel dusch, luftspolande toaletter och ”gourmeträtter” som värms upp i mikrovågsugn.

Den två dagar långa raketresan till stationen går på 826 000 dollar och fem nätters hotellvistelse, inklusive mikromaten, går på 165 000 dollar.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

Rymdturism

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.