Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nästan ”Labero-klass” på tågreform

Publicerad: 30 augusti 2012, 08:35

Satsningarna räcker inte till och ligger för långt fram i tiden, menar kritiker


Naturskyddsföreningen välkomnar satsningarna på Ostlänken och dubbelspåret men är besvikna över att regeringen inte höjer nivån för underhållet mera – det viktigaste är enligt dem att det befintliga järnvägsnätet fungerar bättre.

Mårten Bergman från Svenskt Näringsliv säger i en kommentar till DI att det visserligen handlar om mycket pengar men att det saknas ett godsperspektiv i tågsatsningen ”godstrafiken kommer bort i järnvägsdebatten trots att den är så viktig för svensk exprotindustri”, säger han.

Lena Mellin i Aftonbladet
liknar tågsatsningen vid ett illusionstrick av Joe Labero. Av den utlovade satsningen på 55 miljarder kronor kommer utöver det vanliga underhållet nämligen kronor noll att betalas ut under nästa budgetår och endast 1,7 miljarder kronor året därpå.

Lejonparten av satsningarna ligger alltså
långt fram i tiden, efter nästa och nästnästa val, och skulle kunna betraktas som högriskprojekt. Alliansens ”illusionstrick” håller därför nästan Labero-klass, skriver Lena Mellin.

Erik Klefbom

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.