Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nätet viktigare än sex för många

Publicerad: 17 December 2008, 07:48

Nästan hälften av kvinnorna i en undersökning sa att de hellre skulle klara sig utan sex i två veckor än att avstå från att använda internet.


Intel har låtit 2 119 amerikaner svara på frågor om hur nödvändig en internetanslutning är för dem och om någon tvivlade förut så pekar undersökningen helt klart på att internet är väldigt viktigt för väldigt många.

Det kanske mest uppseendeväckande resultatet kom på frågan om man hellre skulle avstå från internet än sex under två veckor. Hela 46 procent av kvinnorna svarade ja medan 30 procent av männen föredrog surfande framför sex. Delar man upp de svarande i åldersgrupper så var det kvinnor i åldersgruppen 35-44 år som helst valde internet före sex för där svarade 52 procent av respondenterna ja på frågan.

I undersökningen frågades också hur viktigt internet var de tillfrågade. 65 procent svarade att de inte kunde klara sig utan internet. Motsvarande siffra för TVn låg på 61 procent medan bara tio procent ansåg att ett gymkort var en nödvändighet.

Internet ses också som ett sätt att spara pengar. 87 procent av personerna i undersökningen angav att de tjäna pengar på att använda internet. I de flesta fall handlade det då om att de hade jämfört priser på internet för att hitta det bästa priset, men 65 procent hade också sparat pengar på att de fått specialerbjudanden för att handla över nätet.

Jörgen Städje

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.