Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nathalie Schuterman anmäls för illegal handel med hotad djurart

Publicerad: 10 oktober 2013, 10:16

Den välkända modebutiken Nathalie Schuterman i Stockholm anmäls för att ha sålt varor av skinn från en hotad djurart.


Det är Dagens Industri som berättar att Länsstyrelsen nu åtalsanmäler modebutiken Nathalie Schuterman i Stockkholm för att sålt varor som marknadsförts som äkta pytonormskinn. Det var i somras som den kroatiska tullen stoppade en försändels med skor av pytonskinn från Nathalie Schuterman. Svenska myndigheter blev inkopplade och efter att Länsstyrelsen vid ett tillsynsbesök i butiken på Birger Jarlsgatan hittat ännu fler pytonprodukter valde man att lämna ärendet till domstol.

Pytonormar omfattas av CITES-konventionen som reglerar och begränsar handel med känsliga arter. Arterna som skyddas av konventionen är uppdelade i två listor – A-listan över svårt hotade arter och B-listan över hotade arter. För arterna på A-listan gäller i princip totalstopp för kommersiella aktiviteter. Pytonormar finns med i B-listan som tillåter kommersiella aktiviteter men kräver import- och exporttillstånd samt intyg på att exemplaren förvarats på ett lagligt sätt. Nathalie Schuterman hade enligt Di inga sådana tillstånd.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.