Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nationell miljömålssamordnare för näringslivet ska driva på omställningen

Publicerad: 27 juni 2014, 12:27

Annika Helker Lundström, i dag VD för Svensk Vindenergi, blir nationell miljömålssamordnare från den 1 januari 2015.
– En nationell miljömålssamordnare för näringslivet blir en katalysator för den omställning som behövs för att vi ska kunna nå generationsmålet och miljökvalitetsmålen, säger Lena Ek, miljöminister i en presskommentar.

Ämnen i artikeln:

Lena Ek

I ett färskt pressmeddelande konstaterar miljödepartemenet att näringslivet och företagen är avgörande för att Sverige ska uppnå sina miljökvalitetsmål och berättar att man därför nu instiftat en ny roll – en nationell miljömålssamordnare som ska synliggöra, driva på och ta tillvara näringslivets miljöarbete i miljömålssystemet. Uppgiften är att utgöra en nod för åtgärdsinriktat miljöarbete, sprida goda exempel på näringslivets lokala, regionala och nationella miljöarbete.

– För att nå målen behöver hela samhället delta. Jag tror att vi kan bli bättre på att främja, tillvarata och samordna det engagemang och de drivkrafter som kommer från företagen själva, säger miljöminister Lena Ek som menar att en samordnare kan driva på omställningen.

– En nationell miljömålssamordnare för näringslivet blir en katalysator för den omställning som behövs för att vi ska kunna nå generationsmålet och miljökvalitetsmålen, säger Lena Ek, miljöminister.

Den som får uppdraget är Annika Helker Lundström som idag sitter som vd på branschföreningen Svensk Vindenergi. Den 1 januari tillträder hon uppdraget som sträcker sig fram till den 30 juni.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev