Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Naturligt Snygg: Sveriges största eko-beautyblogg

Publicerad: 10 juni 2015, 11:27

Bloggen Naturligt Snygg är en av landets största bloggar inom skönhet med 200 000 sidvisningar per månad.


Bloggen Naturligt Snygg drivs av Hannah Sjöström och handlar om ekologisk hudvård. Bloggen startades 2009 och den är en av landets största bloggar inom skönhet med 200 000 sidvisningar per månad.

Tror du att dina läsare inspireras av din blogg till att leva mer hållbart?
– Ja, det är jag ganska säker på. Jag får mail dagligen från läsare som tackar för att jag har hjälpt dem att tänka mer miljövänligt kring sina val av skönhets- och hudvårdsprodukter. Ofta är det svårt och jobbigt att ta sig an miljöfrågor, men om man börjar close to home, brukar engagemanget vara större.

Har du någon kärnfråga inom miljö som du brinner för?
– Min expertis är ju skönhet och produkter som rör vård, hud, hår och makeup. Skönhetsbranschen omsätter i runda slängar 14 miljarder årligen i Sverige, och många kvinnor använder mellan 10-15 olika produkter varje dag. Majoriteten av dessa produkter är inte tillverkade med miljön i fokus, innehåller syntetiska kemikalier som även hittas i till exempel bilar och rester av dem spolas ut i våra vatten.

Varför ska man läsa din blogg?
För att miljön blir gladare och du blir snyggare! Genom att välja bort konventionella produkter som innehåller syntetiska kemikalier gör du inte bara miljön en tjänst, du gör också din hälsa en tjänst. Konventionella produkter innehåller ofta olika typer av mikroplaster som kan skada vattenlevande organismer, men även triclosan och andra miljömässigt tveksamma ingredienser når vår miljö. Och nu i sommartider kommer ett par ton kemiska solskyddsmedel att dumpas i våra hav när vi badar.

Foto: Dennis Wernersson

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Dela artikeln: