Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Naturskyddsföreningen: Förklara dig, Svanberg!

Publicerad: 26 oktober 2010, 11:53

Naturskyddsföreningen kommenterar idag rapporten om att British Petroleum och andra stora europeiska utsläppare gett stöd till klimatförnekande politiker i USA.


Ämnen i artikeln:

EonPolitikUsa

Som Miljöaktuellt skrev igår publiceras rapporten idag av Climate Action Network. Svenska Naturskyddsföreningen är medlem i den organisationen.

Svenska Naturskyddsföreningen uppmärksammar att stödet bland annat kommer från EON som har omfattande verksamhet i Sverige och en ofta hög miljöprofil samt från BP som nu leds av svensken och före detta vd:s för Ericsson Carl-Henric Svanberg.

Även senatorer och kongressledamöter som blockerat amerikanska lagförslag om utsläppsminskningar får stöd, berättar Svenska Naturskyddsföreningen.

– Det är i sig uppseendeväckande att företagen går in och aktivt stöder vissa senatorer med specifika åsikter i klimatfrågan, när vi är i så stor behov av ett internationellt klimatavtal, som de i andra sammanhang säger sig bejaka. Det ska bli intressant att höra hur Carl-Henric Svanberg förklarar företagets agerande, säger föreningens generalsekreterare Svante Axelsson.

Pernilla Strid

Ämnen i artikeln:

EonPolitikUsa

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News