Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Naturvårdsverket: ”Licensjakten fungerade väl”

Publicerad: 8 april 2010, 06:27

Idag, onsdag, presenterar Naturvårdsverket preliminära resultat från uppföljningen av årets licensjakt på varg.


Ämnen i artikeln:

Vargjakt

Naturvårdsverket konstaterar att den första licensjakten på varg i modern tid fungerade "tämligen väl". Men man konstaterar också att det finns utrymme för förbättringar. Myndigheten genomför just nu två studier kring vargjakten. Idag presenterar man de preliminära resultaten.

Den första studien handlar om processen och innefattar intervjuer med 15 organisationer. I studien konstaterar man att förutsättningarna för licensjakten var tydliga, men att det var en snabb process som präglades av tidspress. Studien visar också att Länsstyrelser och jägarorganisationer anser att de fått bra gehör för sina synpunkter. Bevarandesidan ansåg däremot att de inte fått samma gehör.

Den andra studien fokuserar på utfallet av jakten och förhållanden under jakten. I Studien konstaterar man att flera av de mål som Naturvårdsverket satte upp för jakten kunde hållas. Studien visar också att det tycks vara en överrepresentation av föräldradur bland de fällda vargarna.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Vargjakt

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.