Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nätverk ska sprida integrerad rapportering i offentlig sektor

Publicerad: 19 november 2014, 09:28

Ett nytt nätverk initierat av Världsbanken ska sprida integrerad rapportering till offentlig sektor världen över.


Ämnen i artikeln:

FnMiljöaktuelltVärldsbanken

Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 18 november.

Under måndagen lanserades ett nytt nätverk på Världsbankens konferens World Bank Public Sector Integrated Reporting Conference i Washington. Nätverket, The Public Sector Pioneer Network, ska sprida den integrerade rapporteringen i offentlig sektor och består i uppstartsskedet av Världsbanken, FN:s utvecklingsprogram UNDP, Londons innerstadsstyre the City of London Corporation, den walesiska regeringen och departement inom Storbritanniens regering.

Med några få ord kan man säga att integrerad rapportering handlar om att väva samman finansiell och icke-finansiell information i rapportering. En organisation som tillämpar metoden gör alltså inte en separat årsredovisning och en hållbarhetsredovisning utan integrerar data för att ge intressenter en mer heltäckande bild av hur det går.

Initiativet har utvecklats av International Integrated Reporting Council (IIRC) tillsammans med Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA) för att få igång en pionjärrörelse på området. Ian Carruthers, policyansvarig på CIPFA, pekar på att offentlig sektor står för en tredjedel av den globala BNP:n.

– Genom att ge en mycket tydligare bild av hur och var offentliga medel används, genom att fler och fler offentliga organisationer världen över tar sig an integrerad rapportering, kommer förståelsen och tilliten från invånarna bara att öka, kommenterar Ian Carruthers i ett pressmeddelande.

Martina Frisk

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.