Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nätverket som knäckte musiksystemet Spotify

Publicerad: 5 Mars 2009, 06:06

En grupp som kallar sig Despotify uppges stå bakom attacken mot Spotify där hundratusentals användaruppgifter kan ha stulits.


Teknik360:s systertidning Computer Sweden avslöjar att det är personerna bakom den öppna Spotifyklienten Despotify som hackat sig in i Spotify, en händelse som gett uppmärksamhet världen över.

Despotify-klienten är en öppen och inofficiell version av Spotifys egen klient. Den kan användas för att ansluta till Spotify. Det är via den klienten som gruppen lyckats plocka ned information om användarkonton från Spotifys servrar.

– De har helt enkelt lyckats bygga en klient som kan prata med Spotify’s servrar. För att vara tydlig betyder det inte att de kunnat komma åt några av våra databaser utan enbart information vi gjort tillgänglig för klienten om enskilda användare, förklarar Spotifys vd Daniel Ek för Computer Sweden.

Läs mer på Computer Sweden.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.