Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

NCC vill leda genom goda exempel

Publicerad: 3 mars 2015, 10:18

Peter Wågström, vd och koncernchef på NCC, var en av talarna under dagens Sustainable Business Day-konferens i Stockholm.


Den här artikeln publicerades i omvärldsbevakningen Miljöaktuellt Idag den 3 mars.

Han redogjorde bland annat för hur NCC ser på frågan om hur företag kan inkludera hållbarhet i sin affärsstrategi.

En av de viktigaste åtgärderna, förklarade Peter Wågström, är att få in en person i företagets ledning som kan driva hållbarhetsfrågorna, något han själv snabbt såg till att ordna när han tillträdde som vd för fyra år sedan.

– Det är viktigt. Om man inte gör det kommer alla frågor delas upp inom olika områden och inget kommer att hända. Man behöver någon som kan driva de här frågorna, och frågorna behöver drivas från toppen.

Peter Wågström nämnde under sitt anförande även tre andra åtgärder som hjälpt NCC i företagets hållbarhetsarbete. Bland annat handlar det om att bli mer aktiva, till skillnad från att vara reaktiva, och i princip endast utföra det som man får order om att göra.

– Man behöver även ha en modell som alla i organisationen kan förstå. Något som är enkelt. Människor behöver ta små steg för att kunna ta stora steg, för att till slut kunna springa. Men man behöver starta någonstans och då behöver det vara enkelt och lätt.

Den tredje punkten som Peter Wågström ville lyfta handlar om att leda med goda exempel.

– Genom att kommunicera genom goda exempel får du människor att känna stolthet, något som gör att de blir motiverade att göra mer i framtiden.

Anders Hellberg

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.