Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nedräkning för Kista Green ICT

Publicerad: 16 november 2010, 12:35

Grön IT har en viktig roll att spela på miljö- och klimatområdet. På onsdagen sparkar Kista Science City igång Kista Green ICT där bland annat branschjättarna kommer att djupdyka i de framtida möjligheterna.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

I morgon, onsdag, startar konferensen Kista Green ICT Seminar i Kista utanför Stockholm. Arrangören – Kista Science City – räknar med att evenemanget blir ett av de mer välbesökta av de konferenser som arrangeras i samband med att Stockholm under året innehar titeln Europas miljöhuvudstad. En av orsakerna till de höga förväntningarna på konferensen är den stora roll IT väntas få på miljö- och klimatområdet.

– Det finns stor potential att genom Grön ICT effektivisera olika verksamheter, och därmed sänka sina kostnader samtidigt som man är klimatsmart, säger Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd i Stockholm och öppningstalare vid Kista Green ICT Seminar

Branschens jättar är på plats för att prata om framtidsmöjligheterna, exempelvis Microsoft, IBM och analysföretaget Gartner. Ericsson är också på plats under konferensen. Företagets Sustainability Director Matilda Gennvi kommer att tala på temat ”Five steps to a low carbon urban development. På plats finns även Håkan Nordin som nyligen publicerat sin bok Grön IT – Från problem till lösning.

Ämnen som också kommer att avhandlas under dagen är en ny era inom affärsresande och Sverige som första land med en standard för grön it.

– Kista Green ICT Seminar erbjuder en utmärkt möjlighet för olika aktörer att lära av varandra och få en glimt av vad framtiden har att erbjuda inom denna relativt unga sektor, säger Per Ankersjö.

Teknik360 har tidigare skrivit om Kista Green ICT här. Läs även mer om konferensen här.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.