Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Neonode i konkurs

Publicerad: 10 December 2008, 13:52

Sagan tycks vara all. Svenska Neonode begär bolaget i konkurs.


Neonode ansöker om konkurs för det svenska bolaget Neonode AB, meddelar företaget. Moderbolaget, Neonode Inc, ska fortsätta verksamheten som inriktas på att licensiera företagets pekskärmsteknik Zforce. Någon mobiltelefontillverkning är inte aktuell.

”De senaste halvåret har vi fokuserat på lösa de finansiella problemen på Neonode AB”, kommenterar Per Bystedt, vd på Neonode i ett pressmeddelande.

Ansträngningarna har alltså inte burit frukt. Företagets senaste modell, N2, har inte sålt som förväntat under det år den funnits på marknaden.

”Vi har fortfarande stor tro på vår teknologi och tror att N2 är en konkurrenskraftig produkt. Men utan tillräcklig finansiering kan vi inte fortsätta verksamheten”, kommenterar Per Bystedt.

Neonode fick stor uppmärksamhet för sin pekskärmsteknik när telefonen lanserades. Allra störst var kanske uppmärksamheten tiden före lanseringen, hemlighetsmakeriet var stort och förväntningarna skyhöga. När telefonen väl lanserades blev mottagandet svalt och delar av tekniken ansågs förlegad.

Sedan blev det ganska tyst om Neonode fram till bolaget noterades på Nasdaq-börsen och partnerskap med distrubutören DMC inleddes. Neonode slog senare på stort med en massiv monter på prylmässan CES i Las Vegas i januari då stora planer för etableringen i USA presenterades.

Men framgångarna uteblev och i oktober ansökte Neonode om företagsrekonstruktion samtidigt som det amerikanska bolaget Neonode Inc. lades ner och samarbetet med DMC avslutades.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.