Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

New York Jets – det gröna laget

Publicerad: 29 september 2010, 10:24

Amerikanska fotbollslaget New York Jets spelar i grönt. Nu vill klubben ta sin gröna image till en helt ny nivå, och installerar ett solpanelssystem på klubbens träningsanläggning.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechSolpanelerForskningIngenjör

Över 3 000 solpaneler har installerats på klubbens anläggning Atlantic Health Training Center i Florham Park, New Jersey, och gör att klubben numera kan betraktas som grön även vad gäller energianvändning.

Solsystemet från tillverkaren Yingli Solar kommer att försörja klubbens över 11 000 kvadratmeter stora anläggning med 750 000 kilowattimmar per år. Utöver träningsplaner inkluderar området utbildningslokaler och egna vårdinrättningar.

New York Jets hävdar stolt att solsystemet är det största som har installerats av någon National Football League-klubb, och har ytterligare planer på att förstärka sin miljövänliga image.

– Det här projektet är det första av många gröna initiativ som klubben kommer att genomföra, och vi är stolta att vara gröna i både färg och handling, säger Thad Sheely, Jets chef för ekonomi och arenautveckling.

Utöver Yingli Solar har SunDurance Energy och Evolution Energies medverkat i projektet, liksom Syncarpha Capital som äger och kommer att sköta driften av systemet.

Den gröna trenden verkar sakta sprida sig inom idrottsvärlden. Tidigare i år har vi skrivit om den vindkraftsdrivna VM-stadion i Sydafrika och Arsenals matchtröjor som är tillverkade av återvunnen plast.

Nu väntar vi på att någon svensk klubb hakar på tåget (kanske även bokstavligt?). Törs man hoppas på solcellstak på någon av de nya arenor som byggs i Stockholmsområdet?

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.