Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

New York storsatsar på solkraft

Publicerad: 30 juli 2010, 11:30

New York har presenterat ett ambitiöst program för att bli USA:s ledande delstat vad gäller solenergilösningar. Planen är att installera en miljon solkraftssystem under de kommande tio åren, vilket motsvarar en kapacitet på 2 gigawatt.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikSolkraftTeknik

Planen, utvecklad av stadens ”Solar Thermal Consortium”, är inriktad på att sprida solenergiteknik genom konsumentupplysning, ekonomiska incitament, installationsutbildningar, kampanjer för att locka tillverkare samt investeringar i forskning och utveckling.

Programmet är framtaget av drygt 130 representanter för näringslivet, myndigheter och forskningsvärlden, och målet är att installera en miljon soldrivna varmvattensystem i bostäder och kommersiella byggnader, skriver Ecogeek.

Om planen genomförs kommer New York årligen att spara cirka 143 000 fat olja, 9,5 miljoner kubikfot naturgas och 320 GWh elektricitet. Enligt Renewable Energy World International Magazine kommer programmet att skapa 25 000 nya gröna jobb och generera 2,6 miljarder dollar i intäkter under de kommande tio åren.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.