Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nike lanserar hållbarhetssatsning tillsammans med NASA

Publicerad: 30 april 2013, 08:21

I samarbete med NASA, den amerikanska byrån för internationell utveckling och US Department of State, söker Nike efter framtidens hållbara material.


Ämnen i artikeln:

Nasa

Materialet utgör cirka 60 procent av det ekologiska fotavtrycket från ett par Nike skor. Men nu vill Nike alltså hitta hållbara alternativ och därför lanserar man, tillsammans med sina partners, initiativet ”The sustainable material challenge”.

Utmaningen är öppen för individer och organisationer som genom ny innovation vill förändra sättet att producera material. Det kan handla om att ta fram bio-syntetiska material, eliminera gifter i tyger eller skapa öppna teknikplattformar som gör det möjligt att analysera materialens påverkan på miljön. Det kan också vara initiativ kopplade till forskning eller utbildning.

I augusti, kommer man att välja ut de 10 bästa idéerna. Vinnarna kommer att delta i lanseringen ”Accelerator”, ett sex-månaders program där varje innovatör får tillgång till finansiering, utbildnings-sessioner med de inblandade parterna och andra resurser som ska göra det möjligt att förverkliga idéerna.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

Nasa

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News