Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nio av tio kommuner arbetar för minskade utsläpp

Publicerad: 12 Juni 2012, 04:09

Ny enkät från Sveriges Kommuner och Landsting visar att klimatfrågan har fått ett stort genomslag i kommunernas planering.


I förra veckan presenterade Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) resultaten från en enkätundersökning som man genomförde i höstas. Enkäten visar att nio av tio kommuner arbetar för minskade utsläpp när de planerar för hur mark och vatten ska användas, åtminstone i viss mån. Nio av tio kommuner arbetar även med lokalisering av infrastruktur, arbetsplatser och bostäder för ett minskat transportbehov.

Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting, kommenterar siffrorna så här i ett pressmeddelande:

– Det är tydligt att arbetet för ett klimatsmart samhälle ökar i kommunerna. Vi ser även att det finns en tydlig politisk vilja i kommuner, landsting och regioner att öka de egna insatserna i klimatarbetet.

Detta är tredje gången som SKL genomför sin undersökning om kommunernas arbete i den fysiska planeringen för att minska klimatpåverkan. 162 kommuner svarade på enkäten vilket är en svarsfrekvens på 56 procent.

Enligt SKL har andelen aktiva kommuner på vissa delområden ökat betydligt sedan den första enkäten skickades ut år 2007.

Nedan en av frågorna i enkäten.

Anders Hellberg

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.