tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nio av tio som söker bostad värdesätter hållbarhet

Publicerad: 12 juni 2019, 11:35

Kvarteret Bredholmen i Vårberg är en av SKB:s fastigheter. Här har hållbarhetsfokus varit energibesparande åtgärder .

Foto: Karin Alfredsson

I en ny undersökning uppger 93 procent av de tillfrågade att hållbarhet är viktigt när de väljer bostad. Och hela 42 procent menar att hållbarhetsaspekten är mycket viktig. Kvinnor tycker det är viktigare än män.


Det är SKB, Stockholms Kooperativa Bostadsförening, som valt att ta reda på hur hållbarhet uppfattas av dem som söker bostad.
”Det här visar att hållbarhet har blivit en viktig konkurrensfördel för bostadsaktörer, samtidigt som ett stort ansvar vilar på oss eftersom bostäder står för cirka 40 procent av Sveriges totala energianvändning”, säger Pernilla Enkler, hållbarhetschef på SKB i en kommentar.

Undersökningen, som har genomförts av Origo Group med drygt 1 000 svarande, visar också att de flesta kopplar begreppet hållbarhet till miljön och klimatet.
”Här råder en del förvirring. Att de flesta kopplar hållbarhet till miljön och klimatet är inte så konstigt med tanke på den intensiva klimatdebatten. Men vi bostadsaktörer kan göra mycket även kring den sociala och ekonomiska hållbarheten”, säger Pernilla Enkler.

SKB är en kooperativ hyresrättsförening med 90 000 medlemmar och fler än 8 000 lägenheter i huvudstaden och fem närliggande kommuner. Föreningen bygger och förvaltar bostäder som hyrs ut till medlemmarna i form av kooperativa hyresrätter.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev