Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nissan Leaf slutsåld

Publicerad: 3 juni 2010, 06:10

Efterfrågan på Nissans helelektriska Leaf-modell har överträffat alla förväntningar.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningIngenjörMiljöteknikTeknik

Företaget har redan mottagit 19.000 förbeställningar, vilket betyder att bilen är slutsåld för i år. Förbeställningarna av Leaf-modellen, som når återförsäljarna i slutet av året, började i april i Japan och USA. Det stora intresset kan tvinga Nissan att tillfälligt sluta ta emot reservationer, skriver New York Times.

– Förbeställningarna gör att vi känner oss mycket bekväma med vad vi har åtagit oss, sa Nissan-chefen Carlos Ghosn till tidningen.

Bilen har en toppfart på cirka 140 km i timmen och klarar 16 mils körning på en laddning. Teknik360 har tidigare rapporterat att Nissan Leaf kommer att kosta under 30.000 Euro i flertalet europeiska länder, åtminstone om man inkluderar statliga stimulansåtgärder.

I Europa kommer lanseringen inledningsvis att ske i Storbritannien, Nederländerna, Irland och Portugal, främst på grund av ländernas omfattande statliga stimulansåtgärder och satsningar på infrastruktur för elbilar.

Nissan hoppas kunna sälja 500.000 elbilar om året med start 2013.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.