Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Klimat

Nokia fungerar efter vecka inuti fisk

Publicerad: 2 Mars 2009, 09:37

När man tappar sin mobil i havet brukar de flesta förvänta sig att den är borta för alltid. Om inte en glupsk torsk sväljer den förstås.


Den brittiska affärsmannen Andrew Cheatle är ägare till kanske väldens mest motståndskraftiga Nokia 1600.

– Jag bråkade runt med min hund och min mobiltelefon måste ha ramlat ut ut fickan och spolats ut av vågorna. Jag ringde till den flera gånger med gav upp efter ett par dagar, berättar han för The Sun.

Döm av hans förvåning när han en vecka senare blev uppringd från sin egen borttappade telefon. Mannen som ringde, en fiskare, hade nämligen hittat affärsmannens mobiltelefon inuti en stor torsk som han precis fångat.

Efter att mobilen torkat fungerade den, med vissa smärre defekter. Värst var stanken.

Fiskaren var dock inte överdrivet förvånad. Han hade hört många historier om udda saker som andra fiskare påträffat inuti fiskar. En kollega hade exempelvis hittat en uppsättning löständer.

– Torskar är giriga fiskar. De äter vad som helst. De har stora huvuden och stora munnar, förklarade fiskaren för The Sun.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.