Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nokias nästa: bärbara datorer

Publicerad: 26 februari 2009, 10:34

Bärbar dator? Jaha, får det vara en HP, Dell, Acer eller kanske en Nokia, de är fina serru. Så kan det snart låta i butikerna.


Nokia överväger att tillverka bärbara datorer. Ryktet har funnits en tid men nu tillkännager företagets vd Olli-Pekka Kallasvuo att planer finns, skriver Reuters och hänvisar till en intervju i finländska YLE.

– Vi studerar mycket aktivt även den möjligheten, svarade Kallasvuo på den direkta frågan.

– Vi behöver inte ens titta fem år fram i tiden för att se att det vi nu känner som en mobiltelefon och det vi känner som en pc på många sätt konvergerar, sa Kallasvuo, enligt Reuters.

Att den marginalsvaga pc-tillverkningen sneglar på mobiltelefoner är naturligt, Acer tillkännagav nyligen en satsning på telefoner. Men att den traditionellt marginalstarka mobiltelefonsektorn intresserar sig för datorer är inte självklart. För Nokias del anses kapacitet för extremt storskalig tillverkning vara det starka kortet, enligt analytiker som Reuters talat med.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.