Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nordea introducerar ränterabatt på elbilar

Publicerad: 29 mars 2019, 10:11

Foto: Noya Fields/ Flickr

Nordea lanserar en ränterabatt på billån som går till elbilar. Enligt Nordea är rabatten ett sätt att påverka transportsektorn i hållbar riktning.


Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se


Nordea meddelar i dag att banken kommer att erbjuda ränterabatt på billån som går till elbilar. Ränterabatten på billånet för privatkunder blir 0,50 procent och för företagskunder som vill leasa elbilar blir rabatten 0,10 procent. Enligt Nordea är rabatten ett sätt att påverka transportsektorn i hållbar riktning.
“Vi vill erbjuda ett grönt alternativ till våra kunder i samband med val av ny bil. Prognoser visar på att efterfrågan på fossilfria bilar kommer att öka och då vill Nordea finnas på marknaden med ett attraktivt erbjudande”, säger Peter Dalmalm, ansvarig för företagsaffären på Nordea, i en kommentar.

Erbjudandet gäller på den svenska marknaden där Nordea tror på en kraftigt ökad efterfrågan på laddbara fordon. Som beslutsunderlag har Nordea bland annat använt en prognos från Power Circle från  januari som förutspår att elbilen kommer att vara det dominerande valet vid köp av personbil år 2030.

Enligt Nordea gör ränterabatten på elbilar att hela fordonskedjan blir mer hållbar.
“Råvaran är grön och vi använder grön marknadsupplåning där likviden öronmärkts för utlåning till finansiering av elbilar. Med andra ord blir både kundernas investering och finansieringen för investeringen grön”, säger Peter Dalmalm.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev