Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Klimat

Nordiska företag positiva till striktare klimatregler

Publicerad: 15 oktober 2014, 07:06

En ny rapport visar att nordiska företag ser fler möjligheter än risker med striktare klimatregleringar.


En ny undersökning visar att Nordiska företag ser fler möjligheter än risker med striktare klimatregleringar. Det är konsultbyrån 2050 som i sin nya rapport ”Successful integration of climate change aspects in Nordic businesses” presenterar statistik kring de nordiska företagens syn på möjligheter och risker inom klimatområdet.

Flest affärsmöjligheter identifierar företagen inom mål för förnybar energi, energieffektivisering och produktmärkningar. Även när det gäller införande av så kallad obligatorisk klimatredovisning, enligt en modell som liknar den som Storbritannien införde för några år sedan, anser företagen att möjligheterna är större än riskerna. Flera företag lyfter också utebliven lagstiftning som en stor affärsrisk.

2050s vd Markus Ekelund beskriver rapportens resultat som ”oväntade och progressiva”.

– Regeringen behöver inte känna nervositet för att regleringar på klimatområdet skrämmer företagen, säger han i ett pressmeddelanden.
Statistiken är framtagen av den internationella organisationen CDP som arbetar för ett hållbart affärsliv. 154 av de största börsnoterade företagen i Norden har deltagit i undersökningen.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.